ОТВОРЕН МОСТ У ЛАЛИНЦУ
09.12.2010

Мештани села Лалинац у Градској општини Палилула, после вишедеценијских обећања добили су мост преко Јужне Мораве. Највећу грађевину ове врсте на Морави, у присуству бројних званица, представника Града, руководства Градске општине Палилула, отворио је министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић. Мост, дуг 150 метара коштао је 100 милиона динара а са по 50 одсто су га финансирали Министарство за национални план и Град Ниш. Лалинчани су до изградње моста, Јужну Мораву прелазили скелом, а до својих њива су долазили 16 километара дугим заобилазним путем преко Мрамора, Новог Села и Крушца, за шта им је требало више сати. Захваљујући мосту, они ће до својих њива стизати за највише двадесет минута. У склопу радова на мосту, изграђен је и прилазни пут од Лалинца до моста, дужине 1.100 и ширине 5,5 метара, вредан око 14 милиона динара. Новац за пут је обезбеђен из Програма за изградњу града за 2010.

„Ја сам захвалан градитељима, Граду Нишу и мештанима, који су имали поверења и чији су проблеми сада премошћени – рекао је министар Динкић у Лалинцу. – Они ће сада за долазак до њива трошити мање горива него до сада, а уштедеће и доста времена.

По речима председника Градске општине Палилула професора др Игора Новаковића у овој години становници Лалинца су добили пет асфалтираних улица, регулисана је улична расвете, завршена је реконструкција Дома културе и постављена фонтана на тргу. Недавно смо, у разговору са Саветом грађана подржали и нову инвестицију у 2011. години-завршетак канализационе мреже у селу.

Великим залагањем и јединством мештана створени су услови да се у овом селу квалитетније живи а истовремено да буде ближе граду и општини Палилула.